ЯК ПРАЦЮЄ ТА ЩО ОЧІКУЄТЬСЯ ВІД НОВОЇ СЛУЖБИ ПРОБАЦІЇ?


  • B. Philip Інститут кримінально-виконавчої служби
Ключові слова: начальник установи виконання покарань, закон, злочин, Данський Гельсінський Коміет з прав людини

Анотація

У цій статті розкрито питання пенітенціарної служби пробації Міністерства юстиції Королівства Данії, а також розкриті основні характеристики данського кримінального правосуддя. У згаданій статті проаналізовано показники рецидивної злочинності у пенітенціарній сфері Королівства Данії, оцінка ризиків засуджених. Модель клієнтів ризику оцінюється з наступних 8 центральних факторів ризику/криміногенних потреб, відомі  як «Центральна вісімка». Цілі проекту: скорочення рецидивізму знижується для клієнтів з високим рівнем ризику, і мета нагляду зрозуміла для клієнтів; роль офіцера пробації, цілі та мета зрозумілі та  розвиваються як  стандартизований метод зменшення ризику; організація має загальну мову, а ресурси спрямовані та визначаються пріоритетними відповідно до потреб. Cитуація в Україні оптимальна багатьма способами. У вас новий закон, у вас нова організація, у вас нові закладіи,що можуть використовуватись. Ви повинні вирішити, який тип служби пробації ви хочете. Я вірю, що це буде великим кроком переходу від  наявних кримінально-виконавчих закладів до офісів пробації, збудованих на принципах RNR. З іншого боку, правила та інструменти  чіткі. Необхідно створити плани щодо освіти, і це може виявитися недостатньо за тією ж освітою, яку ми дали, тому що деякі використовувані інструменти вже були відомі в Данії, але я вважаю за потрібне  цу  виявляти.

Потрібно буде встановити плани щодо впровадження та фінансування протягом декількох років.   Я вважаю це позитивним, що у вас вже є цілий ряд кримінально- виконавчих органів,  будівлі, обладнання та персонал яких може бути використаний. Немає підстав не вірити, що більшість працівників у всіх цих установах можуть бути освіченими, щоб бути хорошими офіцерами пробації.

Посилання

1. URL: http://www.prisonstudies.org/highest-to-low-est/prison_population_rate?field _region_taxonomy_tid=14&=Apply/
Опубліковано
2017-12-13
Як цитувати цю статтю:
[1]
Philip, B. 2017. ЯК ПРАЦЮЄ ТА ЩО ОЧІКУЄТЬСЯ ВІД НОВОЇ СЛУЖБИ ПРОБАЦІЇ?. Вісник Пенітенціарної асоціації України. 1 (Груд 2017), 237-243.