КОМУНІКАТИВНО-ПСИХОЛОГІЧНА СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ - Голинська, Л. О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена комунікативно-психологічній складовій професійної діяльності працівників Національної поліції. Автором акцентовано увагу на тому, що специфіка роботи працівників поліції обумовлена різними факторами, в яких не рідко, ставиться під загрозу життя не тільки громадян, а і самого поліцейського. Визначена специфіка та особливості дій працівників Національної поліції у окремих ситуаціях стресового характеру (застосування вогнепальної зброї, діалогу з учасниками конфліктної ситуації, перебування на місці події злочину тощо). Встановлено, що перебування в стресових ситуаціях, які доволі часто супроводжуються негативними наслідками, поліцейські так само опиняються під впливом такого негативного емоційного та психологічного поля. Тому особлива увага має приділятись формуванню психологічних навичок подолання негативного впливу від професійної діяльності. Особливої актуальності це питання набуває в умовах воєнного стану, коли як перед суспільством, так і поліцейськими постали нові виклики й небезпеки.