ОСОБЛИВОСТІ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Воскобойніков, В. В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених, сформовано авторське бачення щодо сутності та змісту державної політики у сфері бізнесу в умовах воєнного стану в Україні. Акцентовано увагу на тому, що за своєю сутністю державна політика в сфері бізнесу є напрямком державної діяльності щодо врегулювання функціонування суб’єктів господарювання з метою створення сприятливого середовища для їх розвитку на основі узгодженості з публічними інтересами. Розкрито положення законодавства, норми якого спрямовані на регулювання державної політики у досліджуваній сфері. Виділено ключові особливості, які характеризують досліджувану у статті діяльність в умовах воєнного стану в Україні (поєднання суспільних інтересів у захисті від терористичних дій держави-агресора з законними інтересами бізнесу щодо сталого розвитку; використання можливостей більш безпечних регіонів країни для розміщення та розвитку релокованого бізнесу; дерегуляція бізнесу, всебічне стимулювання та розвиток тих сфер бізнесу, що безпосередньо пов’язані з оснащенням сфери оборони та безпеки тощо).