ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ ПОНЯТТЯ ПРАВА НА ПРАЦЮ ДЕРЖАВНИМИ СЛУЖБОВЦЯМИ - Пікуль, В. П. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
У статті проаналізовано складові загального поняття право на працю , на основі чого автором уточнено формулювання поняття право на працю державних службовців . Виокремлено ключові аспекти правового статусу держслужбовців у контексті гарантії їх права на працю. Обґрунтовується важливість забезпечення належного рівня захисту права на працю державних службовців у контексті виконання ними службових обов'язків. Відзначається, що регулювання правового статусу державних службовців вимагає системного підходу. Зроблено висновок щодо необхідності подальшого вдосконалення законодавства у сфері державної служби з метою забезпечення ефективного захисту прав на працю державних службовців.