ФОРМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ - Бєлоусов, В. Д. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена з'ясуванню актуального змісту форм забезпечення соціальної безпеки держави у відповідності до сучасної доктрини соціальної безпеки України. Встановлено, що форми забезпечення соціальної безпеки в сучасній Україні – це правові конструкції, які враховують як існуючі, так і потенційні соціальні ризики та виклики, а також потреби в соціальній сфері населення в цілому та окремих верств суспільства, зокрема. Окрема увага в статті звертається на те, що форми забезпечення соціальної безпеки в сучасній Україні є системним утворенням, а отже відповідні форми підлягають класифікації, що сприятиме більш точному розумінню соціально-правового режиму забезпечення соціальної безпеки України. Автором з’ясовано, що наразі можна окреслити чотири основні підходи до класифікації цих форм.