ЩОДО СУБ’ЄКТНОГО СКЛАДУ ВІЙСЬКОВИХ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ - Дуюнова, Т. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
У статті представлено науковий аналіз переліку осіб (суб’єктного складу), які можуть притягуватися до кримінальної відповідальності за вчинення військових правопорушень. Визначається, що суб’єкт вчинення військового кримінального правопорушення повинен відповідати ознакам загального суб’єкта кримінального правопорушення (фізична особа, осудність, досягнення віку кримінальної відповідальності) та володіти додатковою ознакою (відноситися до кола осіб, що несуть військову службу та вказані у ст. 401 Кримінального кодексу України). У якості висновку пропонується твердження про складність розуміння кола суб’єктного складу військових правопорушень і про необхідність подальшого удосконалення чинного закону щодо означеного питання.