ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СУДДІВ В УКРАЇНІ - Барсук, М. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена уточненню змісту основних функцій соціального захисту суддів в Україні. На основі аналізу наукових підходів до розуміння сутності функцій соціального захисту автор доходе висновку, що структуру функцій соціального захисту суддів складають загальні, базові та факультативні функції. Наголошується на тому, що загальні та базові функції соціального захисту повинні бути основним орієнтиром в процесі оптимізації системи соціального захисту суддів. При цьому автором робиться застереження, що в рамках поточної судово-правової реформи не доцільно ігнорувати також і факультативні функції соціального захисту, які, виходячи за рамки основних функцій, збагачують загальну ефективність та адаптивність системи соціального захисту суддів.