НАПРЯМКИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Музичук, О.; Невядовський, В.; Найда, В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
На основі аналізу наукових поглядів учених та дослідження діяльності Національної поліції в умовах воєнного стану сформоване авторське розуміння особливостей такої діяльності, виокремлено категорію «бойовий режим функціонування підрозділів поліції» як комплексу характерних для режиму воєнного стану напрямків діяльності поліції, категорії «бойова обстановка» та «бойова ситуація» як стани об’єктивної дійсності, в умовах яких закладаються нові організаційні, матеріально-технічні підходи до організації діяльності поліції в умовах воєнного стану, а також визначено основні напрямки вдосконалення підрозділів поліції в умовах воєнного стану.