НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ УКРАЇНИ - Кухар, О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
Статтю присвячено аналізу нормативно-правового регулювання поводження з відходами у сільському господарстві починаючи з часів незалежності України до сьогодення. Виокремлено три етапи становлення та розвитку законодавства України про поводження з відходами у сільському господарстві, визначено тенденції розвитку законодавства про поводження з відходами у сільському господарстві. Встановлено, що необхідною умовою розвитку законодавства про відходи у сільському господарстві є його адаптація до вимог законодавства ЄС. Здійснено класифікацію правових норм в сфері поводження з відходами у сільському господарстві за змістом та галузевою належністю. Обґрунтовано висновок про формування в системі аграрного права України комплексного правового інституту поводження з відходами у сільському господарстві, який має міжгалузевий характер.