НАСИЛЬСТВО НАД НАСЕЛЕННЯМ У РАЙОНІ ВОЄННИХ ДІЙ: СПІРНІ ПИТАННЯ ЗМІСТУ ЗЛОЧИНУ - Лизогуб, Я. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Робота присвячена питанню юридичного аналізу змісту злочину, передбаченого ст. 433 КК України, на тлі співвідношення його ознак та назви. Автор показує та аргументує, що така норма наразі виглядає юридично незбалансовано, оскільки форма та зміст явища, виписаного в ній, утілюють переважно різні з кримінально-правової точки зору діяння.