Європейська інтеграція та виборча система України - Пирога, І.; Кадебська, Е. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті проаналізовано прийнятий Верховною Радою України Виборчий кодекс в частині виборів народних депутатів. Історія з його ухваленням нагадує справжній заплутаний детектив. Не секрет, що саме виборчі правила гри завжди розглядалися українськими політиками як спосіб знайти найбільш вдалі конфігурації для посилення власного впливу – особливо для тих політсил, які перебувають при владі. Запропоновано внести наступні зміни: повністю відкрити регіональні списки, змінити систему підрахунку голосів, ввести поняття імперативного мандату.