Історіографія пенітенціарії Великобританії в українській правовій думці - Шуліка, В. І. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті розглянуто історіографію пенітенціарного права Великобританії у вітчизняній правовій думці, здійснено аналіз доробку українських дослідників пенітенціарної системи Великобританії. Проаналізовано наукові роботи в галузі кримінального та кримінально-виконавчого права Великобританії та їх роль у вдосконаленні пенітенціарної системи України. З’ясовано основні проблемні аспекти функціонування пенітенціарної системи та синтезовано перспективи подальших досліджень системи виконання покарань Великобританії для окреслення можливих шляхів реформування пенітенціарної системи України.