Пенітенціарні ідеї англійських просвітників: Вільяма Пейлі та Самуеля Роміллі - Власенко, С. І. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті визначено й проаналізовано ідеї та погляди представників англійського просвітництва Вільяма Пейлі та Самуеля Роміллі на реформу карної політики, мету й систему покарань, визначено місце тюремного ув’язнення та режимних засад його реалізації у концепціях зазначених авторів.