Особливості притягнення осіб до кримінальної відповідальності в інформаційній сфері - Муляр, Г. В.; Ховпун, О. С.; Бегма, А. П. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті розглянуто окремі проблемні питання притягнення осіб до кримінальної відповідальності за вчинення інформаційних правопорушень. Досліджено визначення таких термінів як інформаційне правопорушення, інформаційна відповідальність. Зазначено, що до законодавства доцільно внести нові терміни щодо правопорушень в інформаційній сфері: кіберпростір, кібертероризм, кіберекстремизм, кібервійни, кіберзлочин, кіберзлочинність та надати їм визначення.