Депутатське «волонтерство» як корупційний чинник в органах місцевого самоврядування та одна із загроз національній безпеці України - Колб, О.; Пирожик, О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
У статті розглянуто питання, пов’язані з волонтерською діяльністю депутатів місцевих рад, визначені проблеми, які детермінують у зв’язку з цим вчинення корупційних правопорушень, а також розроблені відповідні науково обґрунтовані і апробовані зарубіжним досвідом заходи, спрямовані на усунення причин та умов, що сприяють зазначеному суспільно небезпечному явищу.