Міжнародні та європейські стандарти захисту прав вразливих груп населення - Матвєєва, Л. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
У статті розглянуто та проаналізовано проблеми правового захисту вразливих груп населення в контексті формування активної правозахисної політики держави, спрямованої на підвищення спроможності соціально вразливих груп та зниження ризиків зростання соціальної напруги у суспільстві. Презентовано результати аналізу європейського досвіду протидії нетерпимості та дискримінації.