Деякі аспекти притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення геноциду - Герасименко, М. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
У статті досліджується Закон України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», Конвенція «Про запобігання злочину геноциду та покарання за нього», Конвенція ООН «Про незастосування строку давності до воєнних злочинів і злочинів проти людства». Акцентується увага на тому, що збирання доказів на підтвердження вчинення геноциду являє собою складний процес, який потребує кропіткої праці з боку органу досудового розслідування. У статті приділяється особлива увага працям українських науковців, серед яких: Ю.В. Аносова, В. А. Василенко, В. Н. Кубальський, Н. В. Мадзігон, В. І. Марочко, Д. І. Радомська, В. І. Сергійчук, О. В. Курінний, А. М. Козицький. Зазначені дослідники досліджували питання нормативно-правового регулювання притягнення до відповідальності осіб за вчинення геноциду.