Розвиток вітчизняного законодавства у сфері зовнішньої трудової міграції - Шкарупа, К. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
Чимало проблем зовнішньої трудової міграції є на сьогоднішній день нормативно не врегульованими, деякі існуючі акти є не узгодженими з міжнародними нормами та стандартами або містять неточності, прогалини чи колізії. Статтю присвячено вивченню розвитку вітчизняного законодавства у сфері зовнішньої трудової міграції. Темпоральність дослідження охоплює часові рамки з моменту проголошення незалежності України й до наших днів. Результатом роботи стало формування авторської періодизації вітчизняного законодавства у сфері зовнішньої трудової міграції, яка умовно охоплює сім періодів.