Метаправо: проблеми розуміння та значення для юридичної науки і практики - Драч, Д. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
Статтю присвячено дослідженню проблем розуміння та значення метаправа для юридичної науки і практики. Визначено поняття метаправа як юридико-лінгвістичної категорії. З’ясовано сутність досліджуваного явища на основі аналізу наукових підходів до його розуміння, концепції співвідношення метаправа з юридичною технікою та семіотикою права. Розкрито зміст особливостей метаправа, які характеризують його сутність. Прослідковано фрагментарні аспекти значення метаправа та інтегровано їх забезпеченням ефективності механізму правового регулювання.