Колонія чи в’язниця? Погляд на установи виконання покарань з позицій історичного ревізіонізму - Степанюк, А. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
У статті здійснено докорінний перегляд концепції функціонального призначення виправних колоній та аргументовано пропозиції запровадження замість покарання у виді позбавлення волі тюремного ув’язнення з відбуванням його у в’язницях.