Наукова інтерпретація забезпечення рівності прав і свобод жінок та чоловіків в Україні - Кругова, С. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2019)
У статті підкреслюється, що забезпечення рівності прав чоловіків та жінок доцільно визначити як сукупність нормативно визначених гарантій щодо забезпечення рівних прав для представників різних статей, впровадження рівних можливостей у реалізації своїх прав як чоловіками, так і жінками у всіх сферах життєдіяльності суспільства із врахуванням особливостей кожної статі з метою економічного, політичного, соціального і культурного розвитку особистості та діяльність органів державної влади зі створення умов, необхідних для відповідного забезпечення з боку держави.