ПРИНЦИПИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Остап’юк, А. Ю. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена дослідженню принципів забезпечення цивільного захисту на регіональному рівні, які визначено як сукупність вихідних основ, базових ідей, які визначають порядок правового регулювання, а також організації та практичної реалізації заходів цивільного захисту на території певного регіону. Відмічено, що законність – це основоположна ідея забезпечення цивільного захисту на регіональному рівні. Аргументовано, що окрім законності, до принципів забезпечення цивільного захисту на територіальному рівні також доцільно віднести наступні принципи: системності та безперервності; рівності та одноманітності забезпечення цивільного захисту в межах території регіону; партнерства суб’єктів забезпечення публічної безпеки та порядку; еволюційності; науковості.