КРИМІНАЛЬНА ПРОЦЕСУАЛЬНА ФОРМА ДОКАЗУВАННЯ ЯК ОСОБЛИВИЙ ПРАВОВИЙ РЕЖИМ КРИМІНАЛЬНОЇ ПРОЦЕСУАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗІ ЗБИРАННЯ, ПЕРЕВІРКИ ТА ОЦІНЦІ ДОКАЗІВ - Голубов, А. Є. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2024)
Досліджено нормативні вимоги, що встановлені кримінальним процесуальним законом щодо дій по збиранню, перевірці та оцінці доказів, як засобу врегулювання діяльності з доказування. Відмічено, що кримінальна процесуальна форма, яка заснована на засадах кримінального провадження, визначає загальні вимоги та умови кримінального процесуального закону стосовно діяльності з доказування як окремого правового явища. За призначенням ці вимоги та умови насамперед виступають засобами гарантування прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження – суб’єктів доказування. Вказується, що кримінальна процесуальна форма доказування забезпечує отримання допустимих та достовірність доказів для ухвалення законного, обґрунтованого та вмотивованого процесуального рішення у кримінальному провадженні.