ЗНАЧЕННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ ПРОЦЕСУАЛЬНОЇ ФОРМИ У ВПОРЯДКУВАННІ ДІЯЛЬНОСТІ З ДОКАЗУВАННЯ - Голубов, А. Є. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Досліджено зміст поняття кримінальна процесуальна форма та визначена її роль як засобу регулювання діяльності з доказування. Відмічено, що кримінальна процесуальна форма, яка заснована на засадах кримінального провадження, визначає алгоритм (модель) здійснення дій та ухвалення процесуальних рішень його суб’єктів під час доказування, забезпечуючи при цьому охорону права та свободи осіб, які беруть участь у ньому. Вказується, що кримінальна процесуальна форма детально визначає зміст діяльності з доказування, а отже є підстави для виділення та дослідження поняття кримінальна процесуальна форма доказування .