Місце і значення соціального забезпечення суддів в Україні у контексті побудови правової соціальної держави - Барсук, Марина (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
У статті на основі теоретико-правового вивчення законодавства України та наукових підходів з’ясовано місце і значення соціального забезпе-чення суддів в системі гарантій їх незалежності як необхідної умови для по-будови соціальної правової держави. Здійснено ретроспективний аналіз нор-мативного закріплення права суддів на соціальне забезпечення у контексті реформування національної судової системи.