ОБ’ЄКТИ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЯК ОБ’ЄКТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ В УМОВАХ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ - Кулешов, М. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Статтю присвячено дослідженню нормативно-правового регулювання об’єктів критичної інфраструктури та їх кібербезпеки в умовах триваючої військової агресії рф проти України. На підставі порівняльного аналізу та аналізу чинних нормативно-правових актів визначено особливості формування переліку об’єктів критичної інфраструктури як об’єктів забезпечення кібербезпеки. Встановлено, що з урахуванням характеру та розміру шкоди, яка завдається ракетними ударами по цивільній та воєнній інфраструктурі, запропоновано переглянути наведені у додатках 1 і 2 Методики категоризації об’єктів критичної інфраструктури критерії оцінки критичності об’єкта критичної інфраструктури.