ЗАСТОСУВАННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ЗАХОДІВ ПРИМУСУ ТА ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ - Голинська, Л. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена питанню нормативно-правового регулювання застосування поліцейських заходів примусу та вогнепальної зброї під час воєнного стану. Автором наголошено, що в ході інтеграції України до Європейського Союзу, важливого значення набуває прийняття ефективного законодавства, яке регулює питання діяльності Національної поліції взагалі, та під час дії воєнного стану зокрема. Наголошено на тому, що надаючи право поліцейському застосовувати підручні засоби, законодавець повинен був дати визначення та класифікацію таких засобів. Здійснений аналіз міжнародно-правових актів стосовно термінології при поводжені з вогнепальною зброєю, зроблений висновок про те, що у проаналізований зарубіжних актах, стосовно вогнепальної зброї використовується один термін – «застосування зброї».