ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА ЯК ОБ’ЄКТ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ: ПОНЯТТЯ ТА ОЗНАКИ - Єфремов, А. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті визначено ознаки державної податкової політики як об’єкта адміністративно-правового регулювання, на підставі яких сформульовано таке визначення останнього: це комплекс організаційно управлінських суспільних відносин врегульованих нормами адміністративного права та «управлінськими звичаями», що виникають у сфері оподаткування між державою (органами державної влади) та іншими суб’єктами з метою досягненні балансу між фінансовими ресурсами держави та обсягом її видатків, що залежать від потреб держави в конкретний період.