ІДЕЇ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ ФРІДЕРІКА СКАРБКА ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ В’ЯЗНИЦЬ У КОРОЛІВСТВІ ПОЛЬСЬКОМУ - Сокальська, О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
Проаналізовано пенітенціарні ідеї, погляди на мету покарання у виді позбавлення волі та діяльність по реформуванню карних закладів польського вченого та політичного діяча Фрідеріка Флоріана Скарбка, визначено концептуальні, управлінські та організаційні аспекти реалізації тюремних перетворень у Королівстві Польському Конгресовому, окреслено участь філантропа у формуванні міжнародного пенітенціарного дискурсу реформ.