ДІЯЛЬНІСТЬ МІЛІЦІЇ УРСР У ЛИСТОПАДІ 1941 - СЕРЕДИНІ СІЧНЯ 1942 РОКІВ - Ярмиш, О.; Греченко, В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Досліджуються основні аспекти та напрями діяльності органів міліції в один з найважчих періодів радянсько-німецької війни - кінець 1941 р. – початок 1942 р. Виявлено, що основною проблемою, яка утруднювала діяльність міліції в цей час, був значний некомплект кадрів, особливо серед оперуповноважених та інспекторів. Головна увага в роботі міліції в цей час приділялася протидії бандитизму і дезертирству, виявленню ухильників від мобілізації, боротьбі з мародерами, грабіжниками, крадіями та іншими кримінальними злочинцями, виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності спекулянтів та розкрадачів державної власності.