СПІВВІДНОШЕННЯ ПОНЯТЬ «ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ», «ГРОМАДСЬКИЙ ВПЛИВ» ТА «УЧАСТЬ ГРОМАДСЬКОСТІ В ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОМ ВИПАДКАХ У ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ І УСТАНОВ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ» - Топчій, В.; Колб, О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
У даній науковій статті здійснено аналіз синонімічних по формі понять, що вживаються у кримінально-виконавчому законодавстві України – «громадський контроль», «громадський вплив» та «участь громадськості в передбачених законом випадках у діяльності органів і установ виконання покарань», а також на підставі з’ясування їх змісту визначені їх схожі та відмінні ознаки, семантичне значення і роль у регулюванні відповідних суспільних відносин, які виникають у процесі виконання – відбування покарань.