КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ВИМІР УЧАСТІ У ВІЙНІ В УКРАЇНІ: ВІД КОМБАТАНТА ДО ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНОГО - Орлов, Ю. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена кримінально-правовій характеристиці видів участі у війні в Україні. Надано опис та пояснення правового становища учасників міжнародного збройного конфлікту на території України та похідних від нього проблем кримінально-правового значення. Виявлено недоліки вітчизняного законодавства та практики кримінально-правового регулювання відносин за участю комбатантів у війні як на боці України, так і на боці країни-агресора, запропоновано шляхи їх вирішення.