ПЕНІТЕНЦІАРНА СУБКУЛЬТУРА У КОНТЕКСТІ РЕФОРМУВАННЯ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Коваленко, В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті розглядається питання пенітенціарної субкультури у контексті реформування кримінально-виконавчої системи України. Визначено, що пенітенціарна субкультура є специфічним набором традицій, ціннісними орієнтаціями, правилами поведінки та мережею стійких неформальних контактів серед засуджених у місцях несвободи України. Аналізується функціонування пенітенціарної субкультури, яка обумовлюється об’єктивними та суб’єктивними факторами, пов’язаними з умовами кримінального покарання у вигляді позбавлення волі.