Зарубіжний досвід кримінально-правової протидії торгівлі людьми - Андрушко, А. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2022)
У статті на підставі вивчення законодавства 54 держав світу проаналізовано зарубіжний досвід кримінально-правової протидії торгівлі людьми. Зроблено висновок про те, що на сьогодні більшість національних законодавців наблизили своє розуміння сутності вказаного діяння із його визначенням, сформульованим у Палермському протоколі та в Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми.