Дотримання прав і свобод людини при примусовому відбиранні біологічних зразків - Горелкіна, К. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
У статті розглянуто проблеми обмеження деякий прав і свобод людини під час здійснення відбирання біологічних зразків особи в примусовому порядку у кримінальному провадженні. Надано аналіз застосування заходів примусового характеру в процесі отримання зразків для експертизи. Розглянуті межі та допустимість такого примусу. Зосереджена увага на законодавстві України й зарубіжних країн, низці рішень Європейського суду з прав людини та Верховного Суду з окресленої проблематики.