Провокація злочину в німецькому кримінальному праві (порівняльно-правовий аспект) - Веретянніков, В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
Усебічно вивчено досвід ФРН у частині визначення ознак і меж провокаційної поведінки в кримінальному праві. Виявлено, що практика Європейського суду з прав людини стимулювала зміни в підходах німецького касаційного суду щодо тлумачення змісту провокаційної поведінки з боку працівників правоохоронних органів та уповноважених ними осіб. Проаналізовано висловлені в німецькій юридичній літературі критичні аргументи на адресу правозастосовного підходу у вигляді зменшення судом розміру призначуваного покарання у разі встановлення ознак провокації обвинуваченого.