Організаційно-правові основи ресоціалізації неповнолітніх у конфлікті з законом: досвід Польщі - Крестовська, Н. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
Проаналізовано законодавство Польської Республіки з організації ресоціалізаційної діяльності щодо ювенальних делінквентів. Виявлено історичні традиції та модель польської системи ресоціалізації неповнолітніх у конфлікті з законом. Проаналізовано правовий інститут деморалізації неповнолітніх, систему ресоціалізаційних заходів щодо неповнолітніх у стані деморалізації/ у конфлікті з законом та систему органів та інституцій, які їх здійснюють. Зроблено висновок про можливість акультурації польського досвіду створення та функціонування системи виховних та виправних закладів для неповнолітніх у конфлікті з законом.