Постнюрнберзький розвиток концепції міжнародного злочину - Попко, В. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
У статті аналізується еволюція концепції міжнародного злочину в постнюрнберзький період, зокрема тенденції та фактори, що вплинули на її розвиток. Показана трансформація поняття міжнародного злочину в його еволюції й названі його основні модифікації: «нюрнберзька», «постнюрнберзька», «гаазька» та «римська». Досліджені фактори, що вплинули на концепцію міжнародного злочину в постнюрнберзький період. Автор виявляє основні тенденції розвитку міжнародного кримінального права, що сформували концепцію міжнародного злочину у постнюрнберзький період, основним напрямом яких була розробка норм і механізму кримінальної відповідальності за воєнні злочини та злочини проти людяності в повоєнний період.