Належна правова процедура та правові стандарти Європейського суду з прав людини - Матвєєва, Л. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2021)
У статті досліджуються теоретичні проблеми визначення поняття та змісту належної правової процедури. Висвітлюється концепція належної правової процедури, характеризуються основні етапи її становлення, розвитку та юридичного оформлення. Основні елементи належної правової процедури розкриваються на основі аналізу норм міжнародного, регіонального та національного права. Розглянути найбільш важливі гарантії свободи та недоторканності особи які відображені в міжнародних угодах про права людини та закріплені в конституціях сучасних держав.