Зарубіжний досвід застосування запобіжних заходів - Горелкіна, К. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
У статті розглядається правова модель застосування запобіжних заходів за законодавством зарубіжних держав, що відносяться до романо-германської та англосаксонської правових сімей. Особливу увагу приділено затриманню та триманню під вартою, як найбільш суворому запобіжному заходу, пов’язаному з суттєвим обмеженням конституційного права на свободу та особисту недоторканність.