Порнографічні фейки: проблеми протидії - Денисов, С.; Філей, Ю. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
У статті досліджується проблематика протидії створенню та розповсюдженню сфальсифікованих порнографічних фотографій та відеороликів з накладенням зображень облич людей, які не брали участі в їх зйомці. Наголошується, що діпфейк – це аудіо- та відеозаписи, створені або змінені таким чином, що запис помилково сприймається як автентичний запис реальної мови або дій індивідуума.