Нормативно-правова регламентація обмеження свободи пересування в умовах надзвичайної ситуації в Україні - Славна, О. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2020)
Стаття присвячена дослідженню чинного законодавства України в межах запровадження надзвичайної ситуації, яка передбачає введення карантинних заходів і як наслідок тимчасово обмежує право на свободу пересування. Обґрунтовано позицію, що право на свободу пересування не є абсолютним і може бути обмежене за умови закріплення таких обмежень у відповідному законі. В рамках аналізу нормативно-правових актів, зроблений висновок, щодо відсутності виключного переліку випадків обмеження свободи пересування, що може призвести до нівелювання сутності та змісту фундаментального конституційного права людини на свободу пересування.