ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ПЕНІТЕНЦІАРНОЇ СЛУЖБИ, ДОСВІД ФУНКЦІОНУВАННЯ В КРАЇНАХ СВІТУ - Shkarupa, K. (Вісник Пенітенціарної асоціації України, 2017)
У статті описано історичний розвиток пенітенціарної системи через призму детермінантів умов, що сприяли удосконаленню системи в’язниць. На прикладі США проаналізовано основні проблеми, які виникають при функціонуванні пенітенціарної системи.